Turrón premiado con dos estrellas en The Guild of Fine Food 2018

Evaluación del Turrón Yema Tostada
Table 3: Interesting looking nougat, lovely colour - the slightly wet look to the surface is a little disconcerting? The table were divided on this but on balance felt it was well made, not too sweet and with a soft interesting almond flavour. Not nougat as we would expect it but understand that it may well be a regional speciality?
Table 99G: A dense, fairly smooth almost paste-like texture. We pick up rich sherry notes, creamy eggs, and long lingering almond flavour. We liked the natural almond character and could see this being used so well alongside a tiny espresso.
Table 6: A correct looking turron with a nicely glossy layer of caramel. Quite a firm texture as a whole, partly from the relatively coarsely ground almonds, very pleasing. Delightfully fragrant with a very good sugar balance. Lovely finish, with a slight hint of bitterness (from orange flower water?) Beautifully balanced all in all.
Traducción Turrón Yema Tostada
Mesa 3: Turrón de aspecto interesante, color encantador. El aspecto ligeramente mojado en la superficie es un poco desconcertante. La mesa estaba dividida en esto, pero el balance general fue que estaba bien hecho, no demasiado dulce y con un suave e interesante sabor a almendras. No es el turrón como lo esperábamos, pero entendemos que bien podría ser una especialidad regional.
- Mesa 99G: Una textura densa, bastante delicada y algo melosa. Recogemos notas de jerez, huevos cremosos y un largo sabor a almendras. Nos gustó el carácter natural de la almendra y pudimos ver que acompañaba muy bien a un café espresso.
- Mesa 6: Un turrón de aspecto correcto con una amable capa de caramelo brillante. Una textura bastante firme como un todo, en parte por las almendras relativamente gruesas, muy agradable. Deliciosamente aromático con un muy buen balance de azúcar. Final encantador, con un ligero toque de amargura (¿del agua de una flor de naranja?) En definitiva, maravillosamente equilibrado.